Dirigent

De dirigent van zowel het opleidingsorkest als het harmonieorkest is John Brouwer.

John Brouwer (1971) kwam al vroeg in aanraking mat de blaasmuziek en kreeg zijn eertse bugellessen op 7 jarige leeftijd van zijn vader. Al snel ging hij les halen bij Danny Oosterman die dirigent was bij de plaatselijke fanfare. Talent bleek aanwezig en John besloot trompet te gaan studeren aan de Hogeschol voor de Kunsten te Utrecht bij Willem van der Vliet. Na deze studie afgerond te hebben en als remplacant bij verschillende orkesten te hebben gewerkt kwam hij erachter dat zijn ambitie niet alleen op het trompetspel betrekking had.

Al op 16 jarige leeftijd is hij gaan dirigeren bij de drumfanfare van DSS Aarlanderveen en hier is zijn interesse voor dit vak gewekt.

Na zijn trompetstudie ging hij studeren aan de Fontys hogeschool in Tilburg bij Jan Cober en Jan van Ossenbruggen. Na een aantal muzikale omzwervingen kwam hij uiteindelijk weer bij Danny Oosterman terecht en haalde bij deze zijn Ha/Fa directie diploma aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.

Op dit moment is John werkzaam als dirigent bij verschillende amateurorkesten en is hij aktief als koperdocent en freelance trompetist/bugelist. Sinds 2013 brengt hij de muzikale performance van ons orkest op een hoger niveau.

muziekgezelschap de Echo der Duinen uit Noordwijk

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com